Je bez mléčných složek, bez lepku, plné živin, na rostlinné bázi (veganské) a ideální k přidávání do cereálií, granoly, receptů, smoothies...
Vlašské ořechy jsou už dlouho známé díky své nutriční síle. Jsou úžasným plnohodnotným jídlem nabitým zdravými omega-3 mastnými kyselinami a antioxidanty a jsou spojovány se snížením zánětu v těle a prevencí srdečních chorob.
Jak na to v Luli Chef Midi?
Počet porcí: 0,5 litru
Čas přípravy
- 27 minutpříprava
1
Do Luli Chef přidáme vlašské ořechy, vodu a datle. Když použijeme místo datlí med, přidáme ho, až když bude mléko hotové.
2
Zvolíme program PlantMilk a počkáme.
3
Zatímco přístroj připravuje mléko, můžeme dělat něco jiného. Není třeba při tom stát, přístroj pípnutím ohlásí, že má hotovo. Potom můžeme hotové mléko ještě přecedit přes sítko.
4
Ochutíme medem, solí, vanilkou a kakaem. Všechno spolu dobře promícháme. Nejlépe kvedlačkou. Necháme vychladnout. Před podáváním promícháme.
Jak na to v mixéru?
Počet porcí: 1 litr
Čas přípravy
- 10 minutpříprava
- přes nocnamočení ořechů
1
Vlašské ořechy namočíme do vody, nejlepší je nechat je odstát přes noc.
2
Namočené ořechy zcedíme a ještě jednou propláchneme vodou.
3
Do mixéru přidáme přecezené vlašské ořechy, vodu, vanilku, sůl, datle nebo med a kakao.
4
Mixujeme vysokou rychlostí přibližně 1 minutu (začínáme na nejnižší úrovní mixování a zvýšíme na vysokou, abychom zabránili stříkání) nebo dokud nebudou datle úplně hladké a nezůstanou žádné velké kousky.
5
Rozmixované mléko přecedíme přes utěrku, gázu nebo nějakou látku. Pořádně všechno vyždímáme, aby zůstala jen dužina.
6
Skladujeme v lednici nebo ho hned vychutnáváme.
Výživové hodnoty na 1 porci (100 ml s použitím mixéru a medem):
579 kcal
2434 kJ
T:
39 g
B:
11 g
S:
24 g
V:
6 g
Ať ti chutná! 😊
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz