Na přípravu tohoto receptu potřebuješ jen pár ingrediencí a pár minut, během kterých připravíš zdravé, chutné a syté jídlo.
Oceníš ho ve dnech, kdy máš méně času. Můžeš si ho vychutnat k obědu nebo večeři, případně jako přílohu. Recept je jednoduchý a univerzální. 😊
Jak na to?
1
Těstoviny uvaříme podle návodu.
2
V menším hrnci na olivovém oleji orestujeme cibulku dozlatova, přidáme nakrájené batáty a zalijeme hrnkem vody.
3
Vaříme, dokud batáty nezměknou. Poté je rozmixujeme a postupně přidáváme kokosové mléko. Mixujeme, dokud nedosáhneme krémové konzistence omáčky. Hustotu si uprav podle sebe.
4
Ve větší pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a přidáme nakrájené žampiony.
5
Okořeníme paprikou, tymiánem, osolíme a restujeme dozlatova asi 5 minut.
6
Poté přidáme arašídy a opekáme další 5 minut.
7
K žampionům přidáme batátovou omáčku, těstoviny a vše dobře promícháme, dokud se nespojí. Podáváme s čerstvými bylinkami, mikrozeleninou nebo klíčky.
TIP: Místo arašídů můžeš použít vlašské ořechy, pekanové ořechy nebo mandle. K žampionům lze přidat i špenát, a jídlo si můžeš dochutit podle chuti.
Výživové hodnoty na 1 porci:
709 kcal
2977 kJ
T:
22 g
B:
22 g
S:
102 g
V:
10 g
Dobrou chuť!😊!
Krémové těstoviny z batátů, žampionů a kokosového mléka jsou perfektní volbou, když chceš doplnit energii po náročném tréninku.
A co tvé tělo opravdu ocení? Kvalitní cvičební pomůcky z fitshaker.cz, které ti pomůžou dostat se do skvělé formy!
Sáhni po odporových gumách, činkách nebo podložce na cvičení a objev nové možnosti pro domácí trénink. Díky pravidelnému pohybu a zdravému jídlu, jako jsou tyto lahodné těstoviny, se budeš cítit skvěle a plná energie.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz