Čas přípravy
- 30 minutvaření vývaru
- 90 minutpříprava
Pokud rádi zkoušíte nové chutě, tento recept stojí za to. Příjemný mix chutí, který vás vnitřně zahřeje, pohladí vaše trávení a doplní potřebné živiny během dne. Toto je poslední ze série receptů inspirovaných knihou doc. Kužely.
Věřím, že jste aspoň jeden z nich vyzkoušeli, protože jde o všestranně vyvážená a výživná jídla.
Jak na to:
1
Troubu necháme vyhřát na 200 °C.
2
Nakrájíme lilek na menší kostky, česnek a cibuli nakrájíme na plátky a vložíme do hlubšího pekáče či zapékací mísy.
3
Přidáme najemno nastrouhaný zázvor, kari pastu a arašídový olej.
4
Celou směs promícháme a dáme péct na cca 25 minut.
5
Polovinu upečené lilkové směsi přesuneme do hluboké pánve, ve které budeme dělat dhal.
6
Do pánve k lilku přisypeme mung dal, sůl, koření, přidáme lístky kari a zalejeme horkým zeleninovým vývarem nebo vroucí vodou.
7
Směs necháme na nízkém ohni bublat aspoň jednu hodinu, dokud se nám úplně neuvaří. Občas kaši promícháme, aby se nepřilepila na spodek pánve. Pokud by kaše příliš houstla a tekutina se vytrácela, klidně přilejeme po skleničkách vroucí vodu a promícháme. Výsledkem by měla být kaše, která je trošku řidší.
8
Kaši podáváme s basmati rýží, dozdobíme zbytkem pečené lilkové směsi a celé to posypeme čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť 😉!
Zveme tě do letošní 60denní Výzvy do plavek. 🤗
Ani letos nebude chybět naše společná jízda, na níž odhalíš svoj sílu, odvahu a sebevědomí. ❤️ Čeká tě nejen našlapaný program pro začátečníky i pokročilé, ale také stravovací videa s výživovým odborníkem Mgr. Michalem Páleníkem a rozhovory s fitshakeračkami, které se podělí o své silné příběhy.
Tak si nenechej nic ujít a přidej se k nám! Už 6. května začínáme. 👇
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.