Ačkoliv je žlutá cuketa velmi chutná, v obchodech je vidět jen zřídkakdy. Když ji v obchodě uvidíš, vyplatí se ti po ní sáhnout. Je pevnější, a proto se z ní při vaření nestane kaše. Já jsem ji využila, abych ozvláštnila recept na míchaná vajíčka. Podařilo se mi to. Doporučuji vyzkoušet a udělat si recept na snídani nebo večeři plnou bílkovin.
Jak na to?
1
Šalotku nakrájíme nadrobno a osmažíme na pánvi.
2
Cuketu umyjeme, lžící vydlabeme střed a nastrouháme na hrubém struhadle.
3
Přidáme k cibuli a smažíme 10-15 minut.
4
Potom přidáme vajíčka, sůl a pepř a mícháme, dokud vejce neztuhnou.
5
Nakonec posypeme strouhaným sýrem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
254 kcal
1070 kJ
T:
18 g
B:
15 g
S:
5 g
V:
1 g
Věřím, že ti bude chutnat! :-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.