Mrkvovo-celerový salát pro vegany: vynikající náhrada za sváteční bramborový salát
7.5 min
2 porce

Recept je velmi jednoduchý a vznikl jako reakce na požadavky mých klientů, kteří hledali sváteční salát bez brambor a vajíčka. Můj recept může být veganský, připravíš ho ultra rychle.
Jak na to?
1
Celer a mrkev očistíme a nastrouháme, celer nahrubo, mrkev najemno.
2
Přidáme sušený česnek a majonézu a promícháme. Tímto dostanou tvrdší celer a mrkev čas, aby nasákly chutěmi.
3
Mezitím nastrouháme cuketu. Pokud ji máme v bio kvalitě, strouháme ji spolu se slupkou. Cuketa je vodnatější, proto ji do salátu přidáváme až před podáváním. Zachová si tak křupavou strukturu.
4
Úplně na závěr přidáme nasekanou pažitku a pár kapek citronu.
TIP č.1: Salát je chutným doplňkem i k vařeným vajíčkům, rybě nebo jen tak narychlo k dobrému pečivu.
TIP č. 2: Pokud použijeme bílý jogurt, salát je vhodný i pro děti od 1,5 roku.
Výživové hodnoty na 1 porci (s majonézou):
437 kcal
1829 kJ
T:
37 g
B:
4 g
S:
20 g
V:
8 g


Dobrou chuť! 😊
Teď navíc k ročnímu členství získáváš jako dárek naši kuchařku plnou zdravých receptů. Podívej se i na víc benefitů, které nabízíme našim premium členům.