Recept je velmi jednoduchý a vznikl jako reakce na požadavky mých klientů, kteří hledali sváteční salát bez brambor a vajíčka. Můj recept může být veganský, připravíš ho ultra rychle.
Jak na to?
1
Celer a mrkev očistíme a nastrouháme, celer nahrubo, mrkev najemno.
2
Přidáme sušený česnek a majonézu a promícháme. Tímto dostanou tvrdší celer a mrkev čas, aby nasákly chutěmi.
3
Mezitím nastrouháme cuketu. Pokud ji máme v bio kvalitě, strouháme ji spolu se slupkou. Cuketa je vodnatější, proto ji do salátu přidáváme až před podáváním. Zachová si tak křupavou strukturu.
4
Úplně na závěr přidáme nasekanou pažitku a pár kapek citronu.
TIP č.1: Salát je chutným doplňkem i k vařeným vajíčkům, rybě nebo jen tak narychlo k dobrému pečivu.
TIP č. 2: Pokud použijeme bílý jogurt, salát je vhodný i pro děti od 1,5 roku.
Výživové hodnoty na 1 porci (s majonézou):
437 kcal
1829 kJ
T:
37 g
B:
4 g
S:
20 g
V:
8 g
Dobrou chuť! 😊
Teď navíc k ročnímu členství získáváš jako dárek naši kuchařku plnou zdravých receptů. Podívej se i na víc benefitů, které nabízíme našim premium členům.
Jeden z prvních foodblogů na Slovensku My first cooking book zakládala ještě jako Henrieta Peškovičová. Henrietiny recepty jsou převážně bezmasé, celý blog je orientovaný na rychlou přípravu dobrého a vyváženého jídla pro celou rodinu. Po svatbě a narození dcerky Lindy nabízí Henrieta i jídla pro děti a jejich varianty v dospělácké úpravě. Snaží se propagovat nejen zdravý životní styl, ale i ekologický přístup k jídlu a zpracování odpadu, postupné soběstačnosti – můžeme pozorovat její budování bio zahrady, a to co nejvíce udržitelným způsobem. Henrieta Kundrátová je lektorkou zdravého vaření, kváskování a kuchyně bez masa. Sdílí svoje zkušenosti, jak využívat dary přírody mícháním čajových směsí a jak rozumně aplikovat individuální aromaterapii. Její recepty najdete i v publikacích Zdravé rýchlovky, Zdraví papkáči či Fitness diářích. Na její webstránce www.henrietapeskovicova.eu najdete v kontaktech odkazy na více než 300 receptů z její produkce.