Jestli máš ráda vajíčka, zvedni ruku. 😊 A seznam se se svým novým oblíbeným receptem. S příchodem jara se začíná zelená barva objevovat na našich talířích čím dál častěji. V tomhle receptu zastoupíme zelenou barvu chřestem, skvělou nízkokalorickou surovinou, která je velice oblíbená a neměla by chybět v žádném fit jídelníčku. Dnes si ho upečeme s vejci a připravíme si tak chutnou a výživnou snídani nebo lehčí večeři. Pojďme na to!
Přečti si také: jak si vybrat chřest, jak ho očistit a skladovat.
Jak na to?
1
Troubu si předehřejeme na 200 ˚C.
2
Ukrojíme z chřestu dřevnaté konce a umyjeme ho.
3
Plech pomažeme olivovým olejem. Chřest a rajčata rozložíme na plech. Pokapeme olivovým olejem. Osolíme a opepříme mletým černým pepřem.
4
Pečeme v troubě 10 až 15 minut nebo dokud nebudou rajčata a chřest měkké.
5
Potom na chřest rozbijeme vajíčka a také dochutíme solí a pepřem.
6
Pečeme ještě 5–8 minut nebo dokud nejsou vajíčka upečená.
7
Podáváme s oblíbeným pečivem, sýrem nebo šunkou.
Výživové hodnoty na 1 porci (počítané bez pečiva, sýru a šunky):
277 kcal
1167 kJ
T:
19 g
B:
17 g
S:
8 g
V:
3 g
Dobrou chuť! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz