Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Zapečený chřest s vejcem a rajčaty: tip na zdravou slanou snídani nebo večeři

25 min
2 porce
chřest s vejcem

Potřebujeme: 

  • 250 g zeleného chřestu
  • 200 g cherry rajčat
  • olivový olej
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř (vynecháme, pokud děláme recept pro děti)
  • 4 vejce
chřest s vejcem

Jestli máš ráda vajíčka, zvedni ruku. 😊 A seznam se se svým novým oblíbeným receptem. S příchodem jara se začíná zelená barva objevovat na našich talířích čím dál častěji. V tomhle receptu zastoupíme zelenou barvu chřestem, skvělou nízkokalorickou surovinou, která je velice oblíbená a neměla by chybět v žádném fit jídelníčku. Dnes si ho upečeme s vejci a připravíme si tak chutnou a výživnou snídani nebo lehčí večeři. Pojďme na to!

Přečti si také: jak si vybrat chřest, jak ho očistit a skladovat.

Jak na to?

1

Troubu si předehřejeme na 200 ˚C.

2

Ukrojíme z chřestu dřevnaté konce a umyjeme ho.

3

Plech pomažeme olivovým olejem. Chřest a rajčata rozložíme na plech. Pokapeme olivovým olejem. Osolíme a opepříme mletým černým pepřem.

4

Pečeme v troubě 10 až 15 minut nebo dokud nebudou rajčata a chřest měkké.

5

Potom na chřest rozbijeme vajíčka a také dochutíme solí a pepřem.

6

Pečeme ještě 5–8 minut nebo dokud nejsou vajíčka upečená.

7

Podáváme s oblíbeným pečivem, sýrem nebo šunkou.

Výživové hodnoty na 1 porci (počítané bez pečiva, sýru a šunky):

277 kcal

1167 kJ

T:

19 g

B:

17 g

S:

8 g

V:

3 g

zapeceny chrest

Dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.