
Mnoho z nás má momentálně v lednici rakytníkovou šťávu. Přidáváme si ji do džusů, koláčů nebo ji pijeme samotnou. Dostatečně podporovat imunitu v tomto období je opravdu potřeba, a proto jsem si vymyslela „imunitní“ pomazánku. Je to chutný způsob, jak do sebe dostat více vitaminů, a určitě to ocení i děti, protože je výborná.🧡
Jak na to?
1
Mrkev rozmixujeme opravdu najemno.
2
Přesypeme do misky a přidáme olej, cibulku a rakytníkovou šťávu.
3
Tyčovým mixérem všechno rozmixujeme dohladka. Pokud by v pomazánce zůstaly kousky, propasírujeme ji přes sítko.
4
Přidáme sůl, koření a citron podle chuti.
5
Na závěr doporučuji pomazánku ozvláštnit oříšky. Vhodné jsou slunečnicové, sekané mandle nebo sekané vlašské ořechy.

Výživové hodnoty na 1 porci:
38 kcal
159 kJ
T:
2 g
B:
0.5 g
S:
4.0 g
V:
1.0 g

Pomazánku podáváme na čerstvě upečeném kváskovém chlebíku, posypanou petrželkou a sekanými oříšky.
Přeji ti dobrou chuť! 😊
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.


