Příprava salátů je vždy rychlou záležitostí. Proto se saláty nejvíc hodí na teplé dny, kdy chceme trávit víc času mimo kuchyňský sporák. Neboj se při tvorbě salátů experimentovat. Nemusí být vždy složené jen ze zeleniny. Buď odvážná a přidej do salátu i kousek ovoce a uvidíš, jak ho rázem oživíš. Tento rukolový salát je zkombinovaný se slaným sýrem a osvěžující chutí granátového jablíčka.
Jak na to?
1
Omytý a osušený salát rozdělíme do talířů. Polijeme ho troškou olivového oleje a osolíme.
2
Nakrájíme avokádo, sýr rozdrolíme na menší kousky a připravíme granátové jablko tak, že lžící vydlabeme jeho nitro. (Podívej se na tip, jak očistit granátové jablko.)
3
Salát posypeme avokádem, sýrem a granátovým jablkem a připravíme zkaramelizované oříšky.
4
Na pánvi rozpustíme kokosový olej s medem, přidáme vlašské ořechy a pražíme je přibližně 2–3 minuty.
5
Salát posypeme oříšky spolu s výpekem z pánve.
Výživové hodnoty na 1 porci:
474 kcal
1994 kJ
T:
35 g
B:
11 g
S:
28 g
V:
9 g
Přeju ti dobrou chuť!
Kromě letní stravy ti nabízíme i letní cvičení. Vyzkoušej naše 15minutovky Fit in 15 min, které jsou na letní dny jako dělané:
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov