Brokolice se perfektně hodí do polévky, jako příloha k masu, ale zkoušela jsi ji použít i na pomazánku? Jednu takovou pro tebe máme dnes připravenou. Můžeš ji podávat k snídani, namazat s ní svačinu dětem do školy nebo s ní překvapit svoji návštěvu. Na domácím pečivu bude chutnat dokonale.
Jak na to?
1
Brokolici umyjeme a vaříme v páře přibližně 5 minut.
2
Když je brokolice měkká, dáme ji stranou trochu vychladnout a mezitím si nachystáme do misky ostatní suroviny.
3
K připraveným surovinám přidáme brokolici a všechno spolu rozmixujeme tyčovým mixérem.
4
Na závěr dochutíme citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem.
TIP č. 1: Pomazánku můžete rozmixovat i pomocí stolního mixéru. Doporučuju servírovat s černými olivami, cherry rajčaty a kvalitní mozzarellou.
TIP č. 2: Košťál z brokolice nevyhazuj. Můžeš ho použít například do zeleninového vývaru.
TIP č. 3: Pomazánku můžeme nabídnout i dětem od 1 roku, ale jen v případě, že nepoužijeme pepř.
Výživové hodnoty na 1 porci:
77 kcal
324 kJ
T:
6 g
B:
2 g
S:
2 g
V:
1 g
Přeju ti dobrou chuť!
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.