Lívance na stole potěší snad každého. Jak ženy a děti, tak určitě i muže. Tyto jablečné lívance jsou vláčné a nadýchané a jablka v těstě udělají svoje. Jsou vhodné jsou nejen na snídani nebo na cesty, ale například i pro návštěvu. Kromě toho krásně rozvoní kuchyň a dostanou tě do té správné nálady. Přípravu zvládne každý, tak se do toho pojď pustit. :-)!
Jak na to?
1
Mandlové mléko trochu zahřejeme a přidáme vajíčka pokojové teploty, cukr, sůl, kypřicí prášek a skořici.
2
Všechno pořádně promícháme.
3
Jablka očistíme, nastrouháme a přidáme do těsta.
4
Nakonec přidáme do těsta mouku.
5
Připravíme pánev na lívance, jemně ji potřeme olivovým nebo arašídovým olejem a pečeme lívance na malém až středním stupni dozlatova z obou stran.
Tip: Lívance podáváme s bílým jogurtem, ořechy, medem nebo agávovým sirupem. Výborně chutná i s domácí marmeládou nebo tvarohem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
67 kcal
282 kJ
T:
1.5 g
B:
2 g
S:
12 g
V:
1 g
Přeju dobrou chuť! :-)
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov