
Dokonale uvařená vajíčka ponořená v husté magické zelené kaši z bylinek a koření. Zelená vajíčka jsou vydatné zdravé jídlo, které si můžeš připravit kdykoliv během dne! Je to super jednoduché a rychlé. Vezmi všechno zelené, přidej ořechy a rozmixuj je v kuchyňském robotu. Doslova za pár sekund máš hotovou úžasnou kaši. Můžeš si vytvořit různé variace přidáním jiné zeleniny. Tato zelená vajíčka chutnala i mému 2,5letému synovi.
Jak na to?
1
Petržel, pažitku, citronovou šťávu, olivový olej, hrášek, špenát a vlašské ořechy vložíme do kuchyňského robotu. Zpracujeme, dokud se suroviny nesmíchají a textura nebude podobná pestu.
2
Rozehřejeme pánev na střední teplotu. Nalijeme zelenou kaši na pánev a minutu ji prohřejeme. Přidáme Lučinu, osolíme a promícháme.
3
Vytvoříme malé „důlky“, do kterých umístíme vejce. Pánev přikryjeme pokličkou.
4
Dusíme 3–5 minut, pokud chceme tekutý žloutek, a déle na středně nebo natvrdo vařená vejce.
5
Podáváme s rýží, toastem, chlebem nebo dokonce quinoou. Výběr je na tobě.
Výživové hodnoty na 1 porci:
346 kcal
1455 kJ
T:
26 g
B:
16 g
S:
9 g
V:
5 g

Dobrou chuť :-)!
📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.
Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.
➡️
Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!
Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz